suzanneinengland.reismee.nl

Voorbereidingen & bijna Engeland!

Hee allemaal!

Ik zal even bij het begin beginnen. Vorige zomer las ik in een tijdschrift over een meisje dat als au pair in Engeland was. Dat leek me echt super leuk, maar ook heel eng en ik kon me echt niet voorstellen dat ik dat zelf zou doen. Omdat ik er wel veel over nadacht besloot ik een beetje rond te gaan kijken op sites, zo kwam ik op de site van Travel Active. Daar las ik wat meer over het au pair programma en zag ik dat er ook informatiedagen waren. Ik ben toen naar zo'n dag toe geweest (helemaal in Venray) en werd daar echt heel enthousiast van! Na veel twijfelen heb ik een paar weken later het aanmeldingspakket aangevraagd. Het invullen en verzamelen van alles daarvoor duurde wat langer dan verwacht, ik moest namelijk een soort hele lange vragenlijst invullen, met allemaal tekstjes over mezelf, mijn karakter, hoe mijn vrienden me zouden omschrijven, wat mijn hobby's waren enz, enz, enz. Ook moest ik een digitaal fotoalbum maken, een brief schrijven naar mijn toekomstige gastgezin, referenties laten schrijven door ouders van oppaskinderen en vrienden of leraren en een verklaring omtrent gedrag aanvragen bij de gemeente.

Toen ik daar eenmaal mee klaar was heb me meteen opgegeven voor de voorbereidingsworkshop van 4 mei. Weer helemaal naar Venray dus, totaal zeven uur onderweg geweest maar het was het waard! Daar een aantal andere au pairs ontmoet, een paar cases doorgesproken en een 'interviewtje' in het Engels gehad. Tijdens dat interviewtje liet Nadine (mijn contactpersoon in Nederland) het profiel zien van een familie die op zoek was naar een au pair vanaf komend jaar. Het leek mij een heel leuk gezin, maar voordat ik eventueel contact met ze kon krijgen moest ik wachten tot mijn profiel opgestuurd was naar het partnerbureau in Engeland. Later die week kreeg ik al een bevestiging dat het was aangekomen en de vraag wanneer ik een telefonisch kennismakingsgesprek kon hebben met Kathryn, mijn contactpersoon in Engeland. Dat gesprek heb ik die week nog gehad en zij vertelde me toen dat de familie Coombe, waarvan ik het profiel op de workshop had gekregen, dat weekend contact met me wilde. Ik heb die zondag (de dag voor mijn eerste examen) met ze geskyped. Ik was ontzettend zenuwachtig, maar het was een leuk gesprek en de ouders leken aardige mensen. Na het gesprek met hen heb ik ook nog even hun huidige au pair gesproken, die ook uit Nederland komt. Ook een heel aardig meisje!

Die maandag kreeg ik een mailtje van Nikki (mijn 'hostmum') dat ze mij hadden gekozen! Ik was er echt ontzettend blij mee! Het leek me echt een hele leuke familie en de kans dat je meteen na je eerste gesprek wordt gekozen is meestal niet zo groot omdat gastgezinnen vaak meerdere au pairs spreken en er daar een uit kiezen.

De familie bestaat uit de ouders, Nikki en Peter, en drie jongens, Rufus van acht, Noah van zeven en Elliot van vijf. Ik heb de jongens ook al even gesproken via skype en heb er heel veel zin in om ze in het echt te ontmoeten! Tijdens dat gesprek heb ik ook met Nikki afgesproken dat ik 10 augustus daar naartoe kom, dan ben ik nog een dag samen met Rebecca (hun huidige au pair).

Gisteren heb ik een mailtje ontvangen van Susi, een Duits meisje dat ook naar Engeland gaat als au pair komend jaar. Ik heb al wat heen en weer gemaild met haar en ze lijkt erg aardig. Fijn om alvast iemand te hebben gesproken die hetzelfde gaat doen!

Dit was het denk ik tot nu toe wel ongeveer. Ik denk dat er de komende tijd nog wel veel verhalen zullen komen, want het komt nu allemaal héél dichtbij dus ik zal veel te vertellen hebben!

Suzanne

christine

ik wens je zo ontzettend veel geluk daar lief nichtje, ben stiekem wel een beetje jaloers op je. Dikke kus

Robin

heel erg veel plezier daar,geniet ervan, je leert er een hoop van (tenminste heb ik gedaan) en je bent weer een ervaring rijker. oxford is een mooie stad

Antoinette

Lieve Suus, wat ontzettend dapper!! Enjoy.......

Kussss

Erna de Bruin

Lieve Suus,

Ik heb je blog meteen doorgestuurd aan: Oma Ien, Marion, Christine, Dirk, Bea, Remco en Maudie en ik heb je een mail gestuurd, wat ik natuurlijk hééél vaak ga doen!!

Dikke kus,
Erna