suzanneinengland.reismee.nl

Eerste dagen zonder Rebecca & Devon!

Hee allemaal!

Ik heb sinds mijn vorige verhaal een hoop dingen gedaan. Ik ben uiteindelijk ruim een week in Devon geweest, het is daar heel mooi en we hebben leuke dingen gedaan. Daardoor heb ik alleen nog niet echt tijd gehad om Oxford te verkennen, dus dat hoop ik de komende weken een beetje te gaan doen!

Om te beginnen waar ik de vorige keer ben gestopt: de eerste dagen zonder Rebecca. De vrijdagochtend nadat ik was aangekomen is ze 's ochtends heel vroeg vertrokken. Die dag zou Peter eigenlijk vrij zijn om me te helpen, maar hij had erg veel stress op zijn werk dus is daar toch heengegaan. Nikki hoefde gelukkig pas om tien uur weg en was rond drie uur weer terug. Het ging gelukkig erg goed, de jongens hebben eerst lief thuis gespeeld en daarna zijn we naar de train bridge geweest (een brug van waaraf ze graag naar treinen kijken) en daarna naar de speeltuin. Daar kwam Nikki naartoe vanuit haar werk, ik ben toen even naar het centrum gegaan om een Engelse simkaart te kopen. Ik heb dus nu een ander nummer!

Die zaterdag ging ik mee picknicken met vrienden van Peter en Nikki, die ook twee kinderen hadden. De picknick was bij Millets Maize Maze, een soort pretparkje met doolhoven, trampolines, springkussens enz. Daar zijn we na het eten ook in gegaan. Die vrienden bleven ook slapen, maar ze waren al weg voor ik uit bed was zondag. Rond de middag gingen we weg, daarvoor heb ik mijn cadeautjes (eindelijk) gegeven, eerder had ik daar nog niet echt tijd voor gehad. Volgens mij vonden ze het heel leuk! De reis naar Devon ging goed (daar was Smokie, de kat, het duidelijk niet mee eens). We waren er in drie uur, wat volgens Peter een record was. Toen we daar aankwamen hebben we eerst even thee gedronken met Felicity en Roger (Felicity is Nikki's moeder, Roger is haar stiefvader), daarna gingen we met z'n allen varen op de rivier. Heel leuk! Toen we terugkwamen heb ik even piano gespeeld, ze hebben een hele mooie oude piano daar en in Oxford hebben we er geen, dus ik heb er lekker veel op gespeeld afgelopen week! Dat vond Felicity heel leuk, omdat haar enige dochter die piano speelt in Canada woont en ze het mist dat mensen erop spelen die het kunnen (lees: niet haar kleinkinderen die de piano als slagwerkinstrument gebruiken).

's Maandags gingen we naar een strand daar in de buurt om crabbing te doen (krabben vissen, met een lijn met een zakje eraan waar je spek of visresten ofzo in doet). Daarna hebben we daar geluncht in een visrestaurant, waar ze gelukkig ook een hele lekker e vegetarische hartige taart hadden. Dinsdag zijn we gaan zwemmen. Jammer genoeg moesten we een uur wachten voor we naar binnen konden omdat het zwembad overvol was, wat geen succes is met drie kinderen, maar toen we eenmaal binnen waren was het erg leuk! 's Middags zouden Rufus en Noah eigenlijk met hun opa en oma op de grote boot gaan en daar 's nachts blijven slapen, en Peter en Nikki zouden een nachtje samen in een bed&breakfast slapen, ik zou dan een nachtje alleen met Elliot zijn. Het weer was jammer genoeg niet goed genoeg om op de boot te gaan, maar Peter en Nikki gingen wel weg. Dus ik was een avond alleen met Felicity, Roger en de jongens. Voor het avondeten gingen we barbequen in het bos een stukje verderop. Roger ging daar met de jongens heen met de dinghy, een soort opblaasbaar motorbootje, en ik ging met Felicity in de roeiboot met het eten. Er was daar een soort overdekking waaronder een tafel en een barbeque stonden. Voor we gingen eten heb ik eerst met Noah een rondje door het bos gelopen, het was heel mooi daar! Het eten was erg lekker en het was gezellig met zijn allen. Woensdag ben ik meegeweest naar Dartmoor, een National Park daar in de buurt. Daar hadden we afgesproken met Nikki en Peter, die terugkwamen van hun nachtje weg. Het was echt heel mooi daar! Er waren een soort grote stapels rotsen, die ze tors noemen. Daarin verstoppen kinderen letterboxes, dat zijn bakjes met daarin een stempel, een pen en een blocnootje. Als je er een vindt is het de bedoeling dat je wat in het blocnootje schrijft en er een stempel in zet, heel grappig! Daar hebben we dus een tijdje rondgelopen (en geklommen). Daarna zijn we nog even in een kerkje geweest daar in de buurt, heel mooi! Toen ben ik met Nikki samen in de auto gegaan om even naar Totnes te gaan, het dorpje daar in de buurt. Zij moest namelijk nog even wat boodschappen doen en ik wilde daar graag even rondkijken. In dat dorpje woonden (en wonen nog steeds) veel hippies, grappig om de invloeden daarvan te zien (veel organische winkels en onder andere een man met een felrood geverfde baard..). Nikki had me een winkeltje aangeraden waar ze hele lekkere fudge verkochten, dus daar heb ik wat mint-chocolat fudge gekocht. Inderdaad heel lekker! Ik heb ook nog een mooi jurkje gekocht voor 4,50 pond in de heart foundation-winkel. Donderdagochtend ging Peter weg, omdat hij zo druk op zijn werk was dat hij terug moest naar Oxford. Ik ben toen een dagje thuis gebleven. Nikki en Peter drongen er al steeds op aan dat ik niet de hele week hoefde te ‘werken' en dat ik ook wat tijd voor mezelf moest nemen, dus dat heb ik toen gedaan. 's Ochtends heb ik lekker wat gelezen en 's middags heb ik een wandeling gemaakt langs de rivier die Felicity me had aangeraden. Het was echt ontzettend mooi daar en ik heb ruim 2,5 uur gewandeld. Vrijdags heb ik 's ochtends even gekajakt en ben daarna even in het roeibootje gegaan met Rufus en Noah. Daarna ben ik even bramen gaan plukken met Nikki, Rufus en Noah. Toen we daarvan terugkwamen gingen we naar Dartmouth om op de grote boot van Felicity en Roger te gaan. We gingen op zee, eigenlijk om te vissen maar dat lukte niet zo goed. Ik vond het toch erg leuk! Terug in de haven gingen Nikki, Elliot en ik van de boot af. De anderen gingen de rivier op om ergens aan te meren en alsnog in de boot te gaan slapen, het weer was vrijdag namelijk erg goed. Zaterdag gingen we Rufus en Noah ophalen van de boot, daarna zouden we naar Dartmouth gaan om het daar een beetje te verkennen. Het regende jammer genoeg zo hard op weg daarheen dat we maar zijn omgekeerd en, tot grote blijdschap van de jongens, naar Rainbow Funhouse zijn gegaan. Dat is een soort Monkeytown met hele stijle glijbanen, zachte klimtoestellen en ballenbakken. 's Middags was het weer beter, dus zijn we naar Stoke Gabriel gegaan: een klein dorpje waar de jongens crabbing konden doen. Ik heb een beetje rondgekeken in het dorpje, ben het kerkje in geweest en daarna weer teruggegaan naar Nikki en de jongens. Noah stond te springen om een bospad te verkennen dus ben ik met hem meegegaan, we zijn dwars door (bramen)struiken en bomen een helling opgeklommen en daarna weer teruggekeerd om de krabben vrij te laten. 's Avonds hadden zowel Felicity en Roger als Nikki een feestje, dus was ik alleen met de jongens. Het naar bed brengen ging niet heel soepel omdat ze in de B&B allemaal op dezelfde kamer slapen. Toen ze eindelijk in bed lagen zei Rufus dat hij honger had, en dat bleef hij volhouden dus heb ik hem maar mee naar beneden genomen om wat fruit te eten. Het was eigenlijk heel leuk om even met hem te praten terwijl hij rustig en alleen was! Zondags gingen we weer terug naar Oxford. We kwamen rond drie uur aan, de reis verliep jammer genoeg wat minder goed dan de heenreis. We zijn vier uur onderweg geweest dus de jongens waren een beetje vervelend aan het einde. Toen we thuiskwamen is Peter meteen met ze naar het park gegaan zodat ik rustig kon uitpakken en Nikki even kon gaan slapen.

Gisteren was ik vanaf tien uur alleen met de jongens. We zijn op de fiets naar een speeltuin verderop gegaan, daar zijn we een paar uur gebleven. Toen gingen we terug naar huis om de spek te halen die ik was vergeten, zodat ze cray fishing konden gaan doen. De eerste plek waar we waren was niet goed want we vingen niks, dus zijn we een stuk verder gefietst. Daar hebben we uiteindelijk twee kreeften gevangen (ik had niet helemaal door dat cray fish kreeften waren, tot ze het er tijdens het ontbijt over hadden dat ze konden knijpen..). De kreeften heb ik naar huis vervoerd in mijn fietsmand, gelukkig was er een vrouw die me een plastic zak aanbood waar ik ze met water en al in kon doen en dan in de emmer, zodat ze niet uit de emmer zouden hobbelen. 's Avonds hebben de jongens ze gegeten, het schijnt erg lekker te zijn geweest...

Vandaag had ik de jongens vanaf negen uur alleen. Tijdens het ontbijt werd er op de deur geklopt, er was een pakje voor mij van thuis! Daarin zaten mijn hardloopschoenen die ik was vergeten, drop, een cadeautje van Ilse dat ik niet mee had kunnen nemen en nog wat andere dingetjes. Echt een leuke verassing! Daarna ben ik met de jongens naar SOAP geweest, want daar was een vriendje van Rufus met wiens moeder Nikki had afgesproken dat Rufus er ook zou zijn. We waren er rond elf uur en ik was van plan om tussen één en twee weer weg te gaan, maar ze hadden het zo naar hun zin dat we uiteindelijk pas om vier uur weggingen. Rufus was al eerder meegegaan met een vriendje om daar te spelen, hij werd om vijf uur thuisgebracht. Thuis heb ik voor het eerst gekookt, wat nog best een gedoe is met drie overenthousiaste jongens om je heen die willen dat je meespeelt met hun lego, treinrails, enz. Maar het is best goed gelukt. Zo ga ik lekker naar beneden om zelf te eten, en morgen is Nikki vrij dus kan ik even wat dingen voor mezelf gaan regelen. Ook wel fijn!

Ik begin wat meer te wennen aan het gezin, maar kijk er wel naar uit om wat andere mensen te leren kennen hier want ik mis iedereen wel een beetje! Het is ook heel raar om te horen dat iedereen introductieweek heeft van zijn studie, en te bedenken dat ik dat anders nu ook zou hebben! Maar dat komt allemaal volgend jaar, nu eerst maar eens zorgen dat dit een leuk jaar wordt!

Suzanne

Marion Gomes

Hoi lieverd,

Wat een verhaal. Dat was een intensieve week, zeg. En dat was pas week 2! Ik kan bijna niet geloven dat je tijd hebt gehad om mensen te missen.

Ik ben benieuwd wie je deze week gaat leren kennen. Geen vriendje opscharrelen daar in Engeland, anders blijf je ons missen(en wij jou).

Dikke kus,

Marion

Emma

Hoera, weer een blogberichtje! Ik wil zo graag allesallesalles weten. Ik stuur je binnenkort wel een berichtje op facebook of een mailtje, dan kan ik misschien ook je telefoonnummer krijgen. Da's wel handig als ik ook in Engeland ben.
Het lijkt me best eng om zoveel alleen te zijn met drie jongens die je nog maar net kent en die Engels zijn en zo, maar gelukkig gaat het tot nu toe allemaal goed. Nu ja, ze hebben vast ook niks te klagen met zo'n leuke au pair!

Also: je bericht is geplaatst in Groenland...

Veel liefs,
Emma

Oma Ien

Ha die Suus, wat een spraakwaterval ben jij!!! Knap hoor. Ik snap heel goed dat je een beetje heimwee hebt. Lijkt me heel raar, Ander land, andere mensen en een andere taal. Dinsdag heb ik bij je vader en moeder en Ilse gegeten, was heel gezellig. O ja bedankt voor je leuke kaart. Morgen ga ik een week naar Texel, het week end met Dirk en Wiebke en de rest van de week met mijn vriendin. Verder heb ik niet veel nieuws, volgende keer meer. Dikke kus van Oma

Erna de Bruin

Hoi Suus,

We hebben natuurlijk een paar keer geskyped (is dat een woord?), maar ik las toch weer nieuwe avonturen (en van Ilse hoorde ik ook weer andere dingen, dus we blijven lekker op de hoogte!!). Leuk dat je ook wat foto's hebt geplaatst! Succes vanavond met de jongens alleen en tot gauw! KUS

Antoinette

Hee stoere meid,

Leuk je verhalen en je foto's!! Dikke knuffels van ons XXX

Giulia

hee suus!

echt leuk om te horen wat je al allemaal hebt meegemaakt! Wel fijn dat je het lekke rmeteen druk hebt want dan zal het missen hopelijk wat minder zijn :) Heel veel succes de komende weken en ben benieuwd naar je volgende blog!